Transparent træ

Træ er et fantastisk materiale, fordi det er billigt, genanvendeligt og alsidigt. Men dette gennemsigtige træ, som forskere i Sverige har udviklet, er vildt. Det kunne erstatte glas i seriøst iøjnefaldende arkitektur, og endda blive brugt i billige solpaneler eller vinduer.

Forskere ved KTH Royal Institute of Technology i Sverige udviklede materialet, som de siger er egnet til masseproduktion. Det gennemsigtige træ kan bruges til at bygge huse, der giver mere naturligt lys og dermed minimerer din elregning.
KTH’s resultater blev offentliggjort i American Chemistry Society journal, Biomacromolecules.

Processen begynder ved at fjerne den organiske forbindelse, der gør træet brunt. “Forskellen i forhold til tømmer er, at vi har fjernet ligninen, men tilføjet en polymer for at øge styrken og give gennemsigtighed,” sagde Lars Berglund, som ledte undersøgelsen.
“Vi kan skabe finér fra dette materiale og derefter laminere det til større strukturer, såsom bærende paneler og bjælker.”

Det er ikke første gang, at træ er blevet brugt på overraskende måder: Sidste år brugte forskere ved University of Wisconsin træ til at lave computer mikrochips. Denne udvikling fra Sverige tager et naturligt materiale og gør det til et futuristisk, billigt, genanvendeligt alternativ til glas.

 

Kilde

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.