Transparent Aluminum

Måden menneskeheden har udviklet sig på, er mildt sagt imponerende, og hvad der engang var science fiction er nu blevet til virkelighed.

Hvad refererer jeg til? Jeg kan huske gennemsigtigt aluminium i Star Trek: The Voyage Home? Det ser ud til, at gennemsigtigt aluminium er blevet virkelighed takket være US Naval Research Laboratory. Videnskabsmanden Dr. Jas Sanghera, der beskrev det gennemsigtige aluminium som “Et mineral, det er magnesium aluminat. Fordelen er, at det er så meget stærkere og hårdere end glas. Det giver bedre beskyttelse i fjendtlige miljøer”.

Transparent Aluminum er et mere holdbart materiale, som består af et tyndt lag af mineralet spinel, hvilket lover at levere bedre egenskaber end glas. Når man tager vægtfølsomme platforme som f.eks. UAV’er (Ubemandede Autonome Køretøjer) og ansigts visirer, er det sikkert at dette er en teknologi, der vil ændre måden vi ser på mulighederne og anvendelserne.

Sanghera beskriver desuden fremstillingsprocessen: “Du lægger pulveret i en varm presse, komprimerer den under vakuum, presser pulveret sammen – og hvis du kan gøre det rigtigt, så kan du slippe af med den indespærrede luft, og pludselig kommer materialet ud af ingenting”.
Når pladen kommer frisk fra pressen, vil den blive grundet og poleret, inden den bliver raffineret videre til andre anvendelser som skudsikkert glas. Hvis omkostningerne falder over tid, vil det også være til gavn i forskellige applikationer, herunder smartphones og ure.

 

Kilde

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.