Titanium 3D print

Australiere bruger 3D-print til at fremstille hofteled

Australske forskere har brugt verdens første teknologi til 3-D print titanium produkter, herunder et hofteimplantat.

Du ved det muligvis ikke, men en revolution i produktion, finder sted i Australien.

I en håndfuld laboratorier over hele landet har forskere produceret et pulver, der gør det muligt at producere titaniumprodukter ved hjælp af en 3D-printer, herunder et hoftefedtimplantat.

“Processen til at producere det pulver, vi laver, er helt unikt for Australien,” siger John Barnes, leder af Titanium Technologies på CSIRO.

Print af 3D metalprodukter

Mens plast- og polymerudskrivning har været tilgængelig i en årrække, har forskere på CSIRO for nylig vendt deres opmærksomhed på titanium, et metal med udbredt anvendelse på tværs af industrier fra luftfart til biomedicinsk teknik.

John udtaler at den måde industrien traditionelt har fremstillet dele fra titanium, er dyr og ødsel.
“Det er et førsteklasses materiale til at begynde med, og det er ikke nemt at bearbejde, så du betaler ca. halvdelen af ​​omkostningerne til det færdige emne, ved at købe det dyre materiale, og den anden halvdel bruges til at bearbejde det væk.”

Luftfartsindustrien, som blandt de største forbrugere af titaniumprodukter, skal købe 11 kg rå titaniummateriale til fremstilling af 1 kg færdigvare.

John fortæller at metalpulver er mere effektivt og omkostningseffektivt, end at bruge fast materiale, fordi 3D-printteknologi gør det muligt at printe produkter som en komplet form, med minimal affald.

Se fremad: Print af jetmotorer

Ian Smith, pro vice-chancellor for Research and Research Infrastructure at Monash University i Melbourne, siger potentialet ved print af letmetal er ubegrænset.

“Med [metalpulver] kan du bare syntetisere, hvad du har brug for baseret på et computerprogram,” fortalte Ian Australian Geographic.

“Vi kan printe ting som jetmotorer, der bliver meget lettere og stærkere, fordi vi kan indbygge i alle stiverne, og vi har ikke møtrikker og bolte til at holde sammen på det hele.”

“Vi vil også være i stand til at printe emner som skræddersyet hofteforbindelser, der er en nøjagtig kopi af den del, vi udskifter i hver enkelt person,” tilføjer han.

Der er taget initiativer til at forbinde den australske industri med udviklerne af denne nye teknologi, og John håber, at Australien i sidste ende vil tilbyde premium titaniumprodukter til resten af ​​verden.

“Vi håber, at Australien ved at have metallet og pulveret, der produceres her, vil blive en globalt konkurrencedygtig udbyder af titaniumprodukter.”

Ian er enig: “Vi har mere kerneteknologi i dette dette forretningområde, end nogen andre har,” siger han. “Jeg tror, ​​det vil være en game-changer for industrien såvel som for akademiet.”

 

Link til artikel

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.