Taktil Rendering

Taktil rendering af 3D-funktioner på berøringsskærme

I dette projekt udvikler og anvender Disney en taktil rendering algoritme til simulering af 3D geometriske egenskaber (såsom bump, højder, kanter, fremspring, tekstur osv.) på overflader på berøringsskærmen. Den bagvedliggende hypotese er, at når en finger glider på en genstand, så sanses overfladevariationer af friktionsfølsomme mekanoreceptorer i huden. Modulering af friktionskræfterne mellem fingerspidsen og berøringsfladen ville således skabe illusion af overfladevariationer. Vi foreslår, at opfattelsen af ​​en 3D “bump” opstår, når lokale gradienter af den virtuelle bump kortlægges til laterale friktionskræfter.

For at validere vores tilgang anvendte vi en elektro-vibrationsbaseret friktionsdisplay til at modulere friktionskræfterne mellem berøringsfladen og den glidende finger. Vi fastslog først et psykofysisk forhold mellem spændingen på displayet og den subjektive styrke af friktionskræfterne og anvendte derefter denne funktion til at gøre friktionskræfterne direkte proportional med den gradient (hældning) af overfladen, der blev gengivet. I en parvis sammenligningsundersøgelse viste vi, at brugerne er mindst tre gange mere tilbøjelige til at foretrække den foreslåede hældningsmodel end andre almindeligt anvendte modeller. Vores algoritme er koncis, og let anvendelig på statiske billeder og video streams.

Læs mere her

Tech firmaet Senseg udvikler et lignende system.

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.