Storartet koncept

Mød Paddle, fremtidens utrolige Shapeshifting Smartphone

Den mobile enhed kan formes som et armbånd, en telefon, en tablet og meget mere. Velkommen til fremtiden

Hvor mange gadgets bærer du rundt på? Din smartphone, selvfølgelig. Men også måske en tablet eller en e-bog eller et fitness tracker eller en anden smartphone. (Eller måske alle ovenstående.) Det er mange ting at bære rundt på. Endnu værre, du spilder tid når du skifter mellem enheder og navigerer på hver enkelt. Forestil dig i stedet at have bare en enkelt gadget, som du kan forme, til at passe til dine behov.

Det er den slags smartphone, som forskere ved Hasselt Universitet iMinds i Belgien bygger. Kaldet “Paddle”, deres prototype, er designet omkring tekniske principper afledt af den populære 3-D Rubik’s Magic Puzzle. Det er en foldet plade puslespil bestående af et loop af otte firkantede brikker, der kan omdannes på en række overraskende måder. Ved at studere puslespillet i løbet af en periode på syv måneder gjorde det muligt for Hasselt-forskerne at udvikle en telefon, der hurtigt kunne omdannes til forskellige former i nogle få enkle trin.”For øjeblikket understøtter vores Paddle-prototype omkring 15 forskellige former, men dette antal stiger hver dag, da vi indbefatter flere og flere former for det oprindelige Rubik’s Magic-puslespil,” siger Raf Ramakers, ph.d. studerende i Human Computer Interaction på universitetet. “Når du folder Paddle helt ud, er det næsten på størrelse med en iPad, men når den foldes sammen, kan den blive mindre end en iPhone.”For eksempel kan du omdanne det til en bog, hvis sider du kan bladre igennem for at læse. Skal du scrolle gennem en liste? Ikke noget problem. Du skal blot tænde din telefon i et armbånd og scrolle gennem individuelle links for at rulle gennem forskellige poster. Vil du jogge? Forvandler du det til et armbånd. I stedet for at bære  rundt et arsenal af enheder, har du blot brug for en enkelt.
“PADDLE KAN VÆRE PÅ STØRRELSE MED EN IPAD ELLER MINDRE END EN IPHONE”
Padle er mere end bare et spørgsmål om bekvemmelighed. Deformerbare telefoner som PaperPhone undersøger ideen om at bruge bøjninger og folder til fysisk at styre enheden; En prototype benyttede forskellige typer bøjningsbevægelser til at foretage opkald, navigere menuer og meget mere. Men bevægelserne svarer ikke til den almindelig kontrol. Det er her, Paddle adskiller sig. Brugere kan fysisk bøje telefonen på måder, der ligner almindelig kontrol, hvor input og output bliver næsten uadskillelige. Ideelt set muliggøres interaktion med enheden; vi behøver ikke længere at lære bestemte bevægelser for at kontrollere den.
MED PADDLE, ER DET SVÆRT AT TÆNKE INPUT-OUTPUT SOM SEPARATE KOMPONENTER
.Projektoren kortlægger brugergrænsefladen på enheden og vrides også som reaktion på brugerens bevægelser. Holdet planlægger at skabe en prototype, der er helt sin egen, ved at erstatte det eksterne sporingssystem med små integrerede displays som O-LED og E Ink-skærme, der er følsomme for brugerens bevægelser. De forventer at have en fungerende prototype i yderligere 12 til 18 måneder. Tilføjelse af elektronik, vil ikke begrænse Paddles transformationsevne, siger Ramakers.

Paddle giver i øjeblikket visuelle tegn til brugeren for at kommunikere hvordan enheden kan omdannes, f.eks. fremhæves regioner for at vise, hvor fingrene går eller bruger pile for at angive foldning eller udfoldning af retninger. Holdet studerer, hvor hurtigt folk kan huske transformationer, for at se om deres muskelhukommelse kan overtage efter et stykke tid, så brugerne kan udføre transformationer ubevidst, da de måske kører bil eller spiller et instrument. Ligesom nogen kan løse Rubiks puslespil på få sekunder.

Ramakers siger at Paddle er det første skridt i at udvikle enheder, der adresserer “fingerfærdighed” – enheder der kombinerer fleksibiliteten af ​​berøringsskærme med de fysiske kvaliteter, som kontrolknapper giver. Ligesom at gribe noget sådan cirka, for at flytte det eller gribe noget mere præcist til finere justering.

“DET ER ET FØRSTE TRIN I UDVIKLINGEN AF ENHEDER, DER ADRESSERER FINGERFÆRDIGHED”.

“I den virkelige verden er vi ofte afhængige af vores motoriske læringsevner, for eksempel når du kører bil, cykler, spiser med kinesiske pinde, dyrker sport eller spiller et instrument,” forklarer han. “I modsætning hertil tillader de enheder, vi arbejder med i dag, ikke at opbygge fingerfærdighed. Når vi tager højde for den tid, vi bruger med vores telefoner i dag, ville man forvente, at vi alle er veritable virtuoser på vores enheder, men nuværende interaktionsteknikker tillader det ikke. Vi mener, at dette er en forspildt chance”.

Padle kan også blive en velkommen lettelse til dem, der kæmper med touch screens, som f.eks. ældre. Med Paddle kunne de manipulere en mobilenhed – en som benytter naturlige bevægelser – og dermed kraftigt reducere læringskurven.

Forskerne, herunder Ramakers, Johannes Schöning og Kris Luyten, vil præsentere deres resultater om fordelene ved fysisk kontrol over traditionelle berøringsbaserede grænseflader på konferencen ACM CHI Conference on Human Factors in Computing Systems (CHI 2014) i Toronto, Canada i sidst i april.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.