Spændende koncept-dæk

Konceptdæk oplader elbiler på farten

På Genèves auto show viser Goodyear et spændende konceptdæk, der vil fodre en elbils batterier, mens de ruller ned ad vejen.

Dette konceptdæk kunne hjælpe med at besejre angsten for rækkevidde, ingen ønsker at strande med et tomt batteri.

Den grundlæggende idé bag BH03 er, at optage den varme, der genereres under kørsel, og omdanne den til elektrisk energi, der kan bruges til genopladning af bilens batterier.

Detaljer om dækket, der er konstrueret med et lag af termo-piezoelektrisk materiale, er lidt vage. “Dækket genererer elektricitet ved hjælp af materialer i dækket, der fanger og transformerer den energi, der skabes af varme, når den bøjer og ruller under normale kørselsforhold,” siger Goodyear.

BH03-dækket er også designet med ultra-sort teksturer, der er beregnet til at absorbere både lys og varme. Sollys opvarmer dækkene på en parkeret elbil og tilføjer varmen, som kan omdannes til elektrisk energi.

Goodyear introducerede også et andet konceptdæk med tre rør under slidbanen. En intern pumpe justerer dæktrykket afhængigt af vejforholdene.

BH03 og triple-tube dæk er kun et koncept for nuværende. Ideerne er udstillet på the Geneva auto show. I sidste år på showet viste Goodyear et SUV koncept dæk med to ringe, hver med sine egne luftkamre. Den ydre ring er beregnet til brug på vej, mens en indre ring med en aggressiv slidbane kommer i spil under off-road forhold.

Disse dæk kommer måske ikke til markedet lige straks, men de giver os et fascinerende glimt på fremtiden for højteknologiske dæk.

 

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.