Solcelle-gardin

Den nederlandske designer Petra Blaisse er grundlæggeren af ​​”Inside Out designstudio”, som er velkendt for at indarbejde tekstilmaterialer i arkitektoniske designs. I løbet af 80’erne og 90’erne startede hendes gardininstallationer på Hollandsk Danseteater, Lille Grand Palais og Kunsthal i Rotterdam, en helt ny samtale omkring tekstildesignets plads i arkitektur.

Tekstilindustrien har set store fremskridt i smarte tekstiler, der kombinerer design, videnskab og teknologi, hvilket gør det til den perfekte tid for Blaisse at opfylde sin drøm om tekstiler med solceller.

I samarbejde med TextielLab, der er baseret i den hollandske by Tilburg, har Inside Out for nylig designet et vævet solgardin. I starten af ​​projektet havde teamet brug for hjælp fra specialister i solceller, Solar Fiber, der hjalp dem med at forstå de tekniske aspekter ved at arbejde med ledende materiale, kobbertråd.

Det næste trin i processen var at finde den rigtige type strikket stof, som ville holde kobberføringerne på plads. High-stretch vævning kunne ikke samarbejde med vægten af ​​ledningen, men holdet lykkedes at finde et stof, der kunne understøtte strukturen og som også har den rigtige fleksibilitet for solcellerne.

Designet og strikning resulterede i et gardin som er rigt på tekstur, vævet sammen med en dynamisk kombination af et mineral og et organisk tekstil. Solcellerne som er vævet ind i gardinet, bidrager yderligere til teksturerne af det overordnede design – et 1 meter langt panel af fleksibelt stof, der er i stand til at omdanne sollys til energi.

 

Kilde

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.