Reproduktioner forbudt

reproduktioner er forbudt

Nye ophavsretlige love i Storbritannien er trådt i kraft, hvilket effektivt forbyder kopier og reproduktioner af nogle af de mest kopierede ikoner af det 20. århundrede møbeldesign – herunder design af Arne Jacobsen og Charles & Ray Eames.

Pr. 28. juli 2016 kan forhandlere ikke foretage eller importere nye møbelkopier/reproduktioner. Efter en overgangsperiode på seks måneder vil de heller ikke længere kunne sælge dem.

Læs om opretshav på design her:
https://onoe-design.dk/hvorfor-er-ophavsret-paa-design-vigtigt/.

Ændringen bringer Storbritannien – en gang omtalt som “en trojansk hest til import af kopier til Europa” – på linje med resten af ​​EU, som har længerevarende ophavsretlig beskyttelse. Mens lovens fremtid kan være usikker efter Brexit-afstemning, er britisk ophavsretlig beskyttelse af industrielt design blevet udvidet.

Den er ændret fra 25 år efter, at et design først markedsføres til 70 år fra skabers død. Selv om der stadig er et lovligt gråt område for design “inspireret af” designer klassikere og kun har små forskelle fra originalerne, kan skiftet blive slutningen for virksomheder, der er afhængige af rip-offs.  

Kilde

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.