Polymer løfter 1000 gange sin egen vægt

Alle materialer reagerer på varme på en eller anden måde. Men denne nye polymer reagerer på temperaturer, der er så små som den menneskelige hudkontakt, tækker sig sammen og løfter så meget som 1.000 gange sin egen vægt.

Polymeren, udviklet af forskere fra University of Rochester, er et nyt materiale, der reagerer på mekaniske kræfter ved at blive stadig mere krystallinsk. Efterhånden som antallet af krystaller stiger, bliver det fikseret i en midlertidig form. Det opnås ved at inkludere en kompleks blanding af molekylære linkere for at forbinde de enkelte polymerstrenge på den rigtige måde.
Forskerne har kombineret dem på en sådan måde, at opvarmning af polymeren til lige over 99°F/37°C, får den til at komme tilbage til sin oprindelige form. Fordi der er stærke kræfter i at vende tilbage til sin oprindelige form, tillader processen  at løfte genstande, der vejer 1000 gange mere end sin egen vægt.

Nu arbejder teamet fra Rochester ud, hvordan den egenskab kan bruges i forskellige applikationer – fra medicinske apparater hvor legemes-varme assisterer, til, af alle ting, selvklæbende tøj.

 

Kilde

 

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.