Planlagt forældelse

Planlagt forældelse er den bevidste forkortelse af produktets levetid for at sikre forbrugernes efterspørgsel.

Som et magasin for annoncører siger det kortfattet: Produktet, der nægter at slides op, er en tragedie for forretningen – og en tragedie for det moderne vækstsamfund, der bygger på en stadigt accelererende produktionscyklus, forbrug og smid-væk kultur.

The Light Bulb Conspiracy kombinerer undersøgende forskning og sjældne arkivoptagelser, til at spore den utrolige historie om planlagt forældelse, fra begyndelsen i 1920’erne med et hemmeligt kartel, der udtrykkeligt er oprettet for at begrænse levetiden for el-pærer, til nutidige historier, der involverer banebrydende elektronik (såsom iPod) og den voksende forståelse og modstand blandt almindelige forbrugere.

Denne film rejser til Frankrig, Tyskland, Spanien og USA for at finde vidner til en forretningspraksis, der er blevet grundlaget for den moderne økonomi, og bringer tilbage uhyggelige billeder fra Afrika, hvor kasserede elektronik smides i store kirkegårde for elektronisk affald.

Og udover en moralsk forpligtelse, er der en løsning, hvor ingeniører og designere spiller en afgørende rolle, nemlig Vugge til Vugge.

Læs mere om Vugge til Vugge her.

Se 53 min. video her

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.