Naturlige og rigt forekommende materialer

Lilian van Daal vandt Volvo Design Challenge med et projekt, der undersøgte om bilsædet kunne give plads til et genanvendeligt alternativ med naturlige og rigt forekommende materialer.

Hun undersøgte materialer og former og eksperimenterede med 3D print, der gør det muligt at reproducere naturlige strukturer i detaljer. Derefter designede hun et bilsæde lavet af fyrretræ – et materiale, der viste sig at have alle de rigtige egenskaber, og som er rigeligt tilgængeligt i Sverige. Prototypen er fremstillet i samarbejde med 3D Systems Benelux.

Med sit projekt kunne Lilian van Daal fange tre aktuelle udviklinger:

  • Biomimicry, en tilgang til innovation, der søger bæredygtige løsninger på menneskelige udfordringer, ved at efterligne naturens mønstre og strategier.
  • 3D print.
  • Anvendelse af naturlige og rigt forekommende materialer.

Hendes arbejde er innovativt, æstetisk og giver perspektiv for industrien.
Derfor valgte jurymedlemmer van Daal som vinder af Volvo Design Challenge 2015, en årlig konkurrence for design-talenter.
Under den hollandske designuge i Eindhoven (17.-25. Oktober 2015) vil alle Volvo Design Challenge-deltagernes arbejde blive vist i ni dage i en enkelt udstilling i Klokgebouw.

 

Kilde

 

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.