Lyspapir

Rohinni’s Lightpaper er utroligt tyndt og kan printes

Af Tyler Hayes – Fast Company

Belysning der kan printes er her, hvad skal du bruge det til?

Hvordan ville du bruge lys, hvis det var papirtyndt og kunne påføres overalt overalt? Når Nick Smoot, CMO, Rohinni, stillede mig det spørgsmål, var jeg temmelig forvirret i starten.

Men har han allerede fundet ud af. Det er fordi Rohinni har udviklet en form for, hvad det kalder Lightpaper . Det er en måde at printe belysning på og anvende den på næsten enhver overflade, i enhver form og for enhver situation. Det er den slags imponerende forslag, der minder mig om første gang, jeg hørte om 3D print.

“Med Lightpaper er det mere af en platform for lys, som vi ikke engang ved, hvordan den skal bruges,” forklarer Smoot. “Alt vi ved er, at vi forsøger at låse op for evnen til at skabe lys.”

I sin nuværende tilstand fremstilles Lightpaper ved at blande blæk og små LED’er sammen og udskrive dem på et ledende lag. Dette objekt er så smeltet mellem to andre lag og forseglet. De små dioder handler om størrelsen af ​​en rød blodlegeme og tilfældigt fordelt på materialet. Når strømmen løber gennem dioderne lyser de op.

Løftet om tynd belysning har svirret et stykke tid, stort set takket være gennembrud i OLED-teknologien. Men intet levedygtigt er kommet på markedet, og Lightpaper er meget tyndere end OLED, som har været i stand til at gøre fjernsynet millimeter tykt og er billigere og har en levetid på omkring 20 år, ligesom LED.

Rohinni vil bruge teknologien, hvor den kan gøre en stor forskel. alt fra at oplyse et logo på en mobiltelefon til at give forlygter til en bil. Et par virksomheder arbejder allerede på Lightpaper implementeringer, men Smoot ville ikke nævne nogen.

“Designprocessen er noget, der kan gøres næsten på en eftermiddag,” siger Smoot. “Vi har engageret folk med os før, og inden dagen er omme, har vi design, der er klar til markedet, hvilket er en temmelig underlig tanke.”

Forbrugerne skal begynde at se Lightpaper i naturen omkring midten af ​​2015. Men Rohinni vil ikke sigte mod hjemmemarkedets hobbymarked, før det har taget fat i de kommercielle og industrielle muligheder.

Det store problem med produktets nuværende version 1 er, hvordan det placerer LED’erne, når de udskrives. Lige nu fordeles de ikke jævnt på den trykte overflade. Dette kan forårsage en skinnende eller stjernehimmel effekt. Smoot forklarede, at det for mange applikationer ikke er afgørende, men udfordringen, der arbejdes på i øjeblikket, er at få specifikke placeringer af dioderne – for at producere helt jævnt lys. Ikke en uoverkommelig opgave, en anden version af Lightpaper er sandsynligvis et par måneder ude i fremtiden.

“Den magiske ting om denne løsning er, at den er lysere, den er tyndere, den er fleksibel, den er adresserbar og kan programmeres”.

 

Rohinni

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.