Google Project Soli

Projekt Soli afsløret af Googles Advanced Technology and Progress (ATAP) gruppe under virksomhedens I/O udviklerkonference i San Francisco.

Holdet har lavet en lille sensor, der passer til en chip. Sensoren er i stand til at spore mikro håndbevægelser med høj hastighed og nøjagtighed med radar, og bruge dem til at styre elektroniske enheder uden fysisk kontakt. Dette kan fjerne behovet for at designe håndtag og knapper i overfladen af produkter som ure, telefoner og radioer og endda medicinsk udstyr.

Google Project Soli

“Det var en af mine lidenskaber at fange mulighederne i menneskets hænder,” sagde Project Soli grundlægger Ivan Poupyrev. “Hvordan kunne vi tage denne utrolige evne – finessen af de menneskelige bevægelser og bruge vores hænder – men anvende den til den virtuelle verden?”

Google Project Soli

Bølger i radiofrekvensspektret udsendes til et mål på chippen. Panelet modtager så de reflekterede bølger, som overføres til et computer kredsløb, der fortolker forskellene mellem dem.

Google Project Soli

Selv subtile ændringer registreret i de tilbagevendende bølger kan oversættes til kommandoer til en elektronisk enhed.

“Radar er blevet brugt til mange forskellige ting: sporing af biler, store objekter, satellitter og fly,” sagde Poupyrev. “Vi bruger dem til at spore mikro bevægelser, små ryk fra hænder og bruger det til at interagere med wearables og integrerede ting i andre computerenheder.”

Google Project Soli

Holdet er i stand til at udtrække information fra de modtagne data og identificere brugerens hensigt, ved at sammenligne signalerne til en database med lagrede bevægelser. Disse omfatter bevægelser, der efterligner brugen af lydstyrkeknapper, skydeknapper og taster, skaber et sæt “virtuelle værktøjer”.

“Vores team er fokuseret på at tage radar hardware og gøre det til en gestus sensor”, siger Jaime Lien, ledende forskningsingeniør på projektet. “Grunden til, at vi kan fortolke så meget fra dette radar signal, er på grund af den gestusgenkendelse pipeline, som vi har bygget.”

Google Project Soli

Sammenlignet med kameraer har radar meget høj nøjagtighed af position, og så kan dermed registrere små bevægelser. Radar kan også arbejde gennem andre materialer, hvilket betyder at chipsene kan indlejres i objekter og stadig registrere fagterne.

Fagterne blev udvalgt af holdet for deres lighed med standard handlinger, vi udfører hver dag. For eksempel kan swiping på tværs af en side  med en lukket pegefinger og tommeltot, bruges til at rulle over et fladt plan, hvis du trykker på en finger og tommelfingeren sammen ville være at trykke på en knap.

Google Project Soli

Googles ATAP afdeling tester allerede hardwareapplikationer til teknologien, herunder kontroller til digitale radioer og smartwatches. Chipsne kan produceres i store partier og indbygges i enheder og genstande.