Fremtidens Solceller

Solcelle absorberer 99,7 procent af alt lys

Natcore Technology forskere har skabt en sort silicium solcelle med en gennemsnitlig refleksion på 0,3%, hvilket gør det til den “sorteste” solcelle, der nogensinde er designet. Sammenlignet med de mest effektive solceller, der for øjeblikket er på markedet, tilbyder Natcores udvikling et tifold fald i reflektans over solspektret. Resultatet er en stigning i energieffektivitet, der kan hjælpe solkraft konkurrere endnu mere effektivt med traditionelle fossile brændstoffer.

Forskerne fremstillede den sorte overflade på siliciumskiver ved hjælp af en relativt simpel proces. Den porøse overflade gav næsten ingen refleksion, som normalt reducerer solcellernes effektivitet. Total “sorthed” er vigtig for solceller, fordi når mindre lys reflekteres, kan mere sollys omdannes til elektricitet.
Sorte silicium solceller er i stand til at producere mere energi end konventionelle celler i en række situationer – cellerne er mere effektive om morgenen og eftermiddagen, når solen skinner i en vinkel, og de overgår også celler med den nuværende antireflekterende teknologi på overskyede dage. Forskellen kan være endnu større i storskala solinstallationer.

Selskabet med base i New Jersey, blev for nylig blevet tildelt en eksklusiv licens fra US Department of Energy National Renewable Energy Laboratory (NREL) til forskning og markedsføring af en serie af sorte siliciumprodukter ved anvendelse af NREL-patenter. NREL havde sænket dette refleksionsforhold til to procent, men Natcore har presset det til næsten nul. Nu arbejder virksomheden på at designe et produktionsværktøj og har allerede potentielle kunder i Europa og Asien. Ikke alene kan solenergi blive mere effektiv, men der er også miljømæssige fordele – Natcores proces er ikke afhængig af farlige kemikalier.

 

Natcore Website

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.