Fanger sollyset fra alle retninger

Det Japansk firma Kyosemi har udviklet en revolutionerende sfærisk mikro solcelle, der er i stand til at fange sollys fra alle retninger. Navngivet “Sphelar”, solcellen ignorerer det traditionelle flade fotovoltaiske design og vælger en meget mere effektiv form – kuglen.

Mens traditionelle flade solceller er lette at designe og producere, er deres største problem, at deres effektivitet afhænger af deres relative position til solen. Mens nogle virksomheder har adresseret dette med motoriserede rammer, der følger solen, har Kyosemi valgt en helt ny tilgang, der ikke kræver kostbare motorer for at virke.

Deres innovative nye Sphelar® er en matrix af små sfæriske solceller, der er designet til at absorbere sollys fra enhver vinkel. Det betyder ikke kun mere effektiv energiproduktion, men mindre strøm til motorisering af solcellerammer.

Sphelar-cellernes design og geometri betyder, at ved at udnytte reflekteret og indirekte lys er energikonvertering tæt på 20% effektivitet – et mål langt ud over de fleste plane fotovoltaiske teknologier. Dets design gør Sphelar også egnet til applikationer på forskellige skalaer, herunder mobile elektroniske enheder.

Med innovation som dette er det ikke overraskende, at Japan er verdens leder i solenergi teknologi.

 

Link Kyosemi

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.