Designtænkning starter med ledelsen

Virkningen er ubestridelig, når et firma som Apple lægger så meget ekstra arbejde i sine produkter og marketing, der ser “cool” ud og sikre, at dets udseende er konsolideret og kommunikerer det niveau af innovation, som organisationen stoler på. Og erhvervslivet beundrer klart virksomhedens dedikation til det overordnede design.

Denne beundring oversættes imidlertid ikke normalt til handling; hvilket betyder, at få virksomheder sætter den slags “designtænkning” øverst (eller blot nær toppen) af deres corporate agendaer, selv om en overordnet organisatorisk design implementering kan give utrolige fordele.

Den nu afdøde Bill Moggridge, direktør for Smithsonian’s Cooper-Hewitt, National Design Museum, havde en vigtigt pointe, da han diskuterede, hvordan virksomheder let ansætter konsulenter til administration af forretningen, for at studere og foreslå organisatoriske ændringer udfra forsekellige vinkler, men så undlader at følge det op med en visuel repræsentation.

Moggridge fortsatte med at sige: “Jeg synes det er her, hvor design har en ny mulighed for at være indflydelsesrig, fordi vi som designere ved, hvordan man laver en prototype af et eksempel, der illustrerer den forandring. Vi kan vise noget. Vi kan vise en oplevelse. Vi kan vise en designløsning, og det er meget mere reelt for ledelsen, som ellers modtager input fra tørre rapporter.”

For nylig holdt John Gleason, grundlægger og formand for en bedre vision strategisk rådgivning, og mit firma Reset Branding, vores årlige “D Event”, der bringer erfarne, senior-corporate design og virksomhedsledere i et intimt samarbejdsmiljø. Vi tilbyder dette forum for at stimulere samtale om dette vigtige emne og hvordan det vedrører en virksomheds samlede brand, fordi det er et emne, der ofte overses i virksomhedernes planlægning.

I sin bog, The Design of Business: Why Design Thinking Is the Next Competitive Advantage, artikulerer Roger L. Martin problemet, da ledere stoler for meget på analytisk tænkning, som kun styrker den nuværende viden og producerer små forbedringer af status quo. Designtænkning genererer derimod de ideer, der giver et selskab mulighed for at forny og tage føringen; det er mere en samarbejdsproces, hvor kreativitet hilses velkommen, ingen idé er latterliggjort, og designernes input er velkomne for at hjælpe med at matche et forbrugernes behov med det teknisk gennemførlige og en levedygtig forretningsstrategi. En frisk, ud-af-kassen attitude bygger på problemløsning, snarere end en stram teknisk eller økonomisk perspektiv.

Og hvis du tror, ​​at denne tilgang kun fungerer på “sexede” virksomheder som Apple og Google, så tænk om igen. Sundhedsvæsenet kan være det sidste sted, hvor du forventer, at designtænkning får en betydelig indflydelse, men det er bare hvad der skete på Kaiser Permanente, som dokumenteret i The New York Times. Selskabets National Facilities Services gruppe begyndte processen, fra medicin administration til farven på tæpper i deres kontorer. “Tidligt begyndte NFS-teammedlemmer at kigge på flere af Kaizers faciliteter … De besøgte både konkurrerende institutioner og lignende steder (f.eks. Caféer, hoteller og detailvirksomheder). De interviewede alle relevante interessenter fra ordrer til patienters familiemedlemmer om deres oplevelser, og enhver, der nogensinde har besøgt lægerkontorer og hospitaler, ville nøjes med mange af Kaiser-holdets resultater, “siger artiklen. Resultatet af al denne forskning og feedback var at identificere en patients “22 nøgleoplevelser” (de primære øjeblikke i patientens omhu, når man går gennem Kaiser-systemet) og finde måder at give en organisk forbedring til disse områder.

Faktum er, at enhver virksomhed kan forpligte sig til vellykket designtænkning. Selv Walmart har leget med det, i det omfang det har forpligtet sig til at drive sin virksomhed med 100% vedvarende energi, hvilket får det til at hoppe foran sådanne “cool” virksomheder som Apple og Ikea.

Selvom designtænkning kræver deltagelse fra mange forskellige erhvervs-sektorer, er der ingen tvivl om, at dette er et initiativ, som skal ledes og implementeres fra toppen af ​​en ledelse, der forpligter sig til processen. Medmindre der er en stærk repræsentation der bestemmer, hvilken form design tænkning ultimativt vil tage, vil der ikke være en fast retning og der vil ikke være nogen signifikant opfølgning.

Som Ron Shaich, grundlægger og administrerende direktør for Panera Bread chain, siger, at “… direktørens vigtigste ansvar er at identificere, udvikle og implementere innovationer, der fører til reel konkurrencefordel. Alle de øvrige udfordringer, der ligger på hver administrerende direktør – opfylde finansielle mål, styrke Brandet; skabe en kultur, hvor alle giver deres bedste – er i sidste ende irrelevante, hvis du ikke har fundet ud af hvordan du opfinder din virksomheds fremtid.”

Designtænkning fører til fremtiden. Når du er åben for hvad Shaich kalder “top-down innovation”, er du åben for at opnå de bedst mulige resultater for din virksomhed – og det er design til succes.

[Image: Flickr Rob]

Af John Miziolek

 

Source

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.