Designtænkning … hvad er det?

Designtænkning som problemløsning

Den metode, der almindeligvis henvises til, som designtænkning, er en procedure for problemløsning der er bevist og som kan gentages, og som enhver virksomhed eller erhverv kan arbejde med, for at opnå ekstraordinære resultater.

Af personalet hos FAST COMPANY

Designtænkning – opnå bedre resultater

Jeg har et billede af Allen Samuels permanent indgraveret i min hjerne, som kan føres tilbage til college. Med sin sædvanlige fantastiske energi  forklarer denne dybt lidenskabelige designprofessor os hvorfor designprocessen, er så vigtig. Ethvert erhverv, foreslår han med overbevisning; medicin, lovgivning, koreografi eller politik, kan med gavn  anvende designtænkning og opnå bedre resultater. Selv om vi alle lyttede og hørte hvad han sagde, har det taget et godt stykke tid for potentialet i hans ord, at finde anvendelse i et forretningsmiljø, der er villig til at acceptere hans hypotese.

Selv om Design oftest bruges til at beskrive et objekt eller slutresultat, er design i sin mest effektive form, en proces, en handling. Det er en procedure til løsning af problemer og opdagelse af nye muligheder. Teknikker og værktøjer er forskellige, og deres effektivitet kan argumenteres, men kernen i processen forbliver den samme. Det er taget år med at slide sig gennem design der har bragt os frem til den simple sandhed om designtænkning. At det er det mest kraftfulde værktøj, og når det bruges effektivt, kan være grundlaget for at drive et Brand eller forretning frem.

Fire nøgleelementer

Grundlæggende består designtænkning af fire nøgleelementer.

1: DEFINER PROBLEMET

Lyder enkelt, men det er måske den vigtigste af alle faser. En anden måde at sige det på er, at definere det rigtige problem der skal løses. Designtænkning kræver et team eller en virksomhed, der altid vil stille spørgsmålstegn ved det grundlag problemet der skal løses på.

De vil deltage i definition af mulighederne og revidere før af oprettelsen og udførelsen af projektet. Deltagelse involverer fordybelse og intenst krydstjek af de filtre, der er blevet anvendt til at definere et problem. I designtænkning er observation i centrum. Observationer kan skelne mellem hvad folk virkelig gør, i modsætning til hvad man får at vide, at de gør. Det er grundlæggende at komme ud af kassen og involvere sig i processen, produktet eller oplevelsen. Intet liv blev ændret ved en præsentation på PowerPoint.

Designtænkning i problemdefinition, kræver også tværfunktionel indsigt med forskellige perspektiver i hvert et problem, såvel som konstant og ubarmhjertige spørgsmålstegn, som for et lille barn, hvorfor? Hvorfor? Hvorfor? Lige indtil de enkle svar endelig er bag dig, og de sande problemer afsløres. Til sidst kræver definitionen af ​​problemet via designtænkning, at gøre op med definitionen af ​​problemstillingen. Det vi siger kan være meget anderledes end hvad vi mener. De rigtige ord er vigtige. Det er ikke “design en stol”, det er … “skab en måde en person kan sidde på”. Målet med definitionen er, at få fokus på det egentlige problem der skal løses, og derefter ramme problemet på en måde, der inviterer til kreative løsninger.

Spørgsmål; Hvor mange designere vil det tage at skrue en pære i?
– Svar; Hvorfor en pære?

2: KREER OG OVERVEJ MANGE MULIGHEDER

Selv de mest talentfulde teams og virksomheder falder undertiden i fælden, ved at løse et problem på samme måde hver gang. Især når der opnås succesfulde resultater, og tiden er kort. Designtænkning kræver, at uanset hvordan indlysende løsningen kan synes, skabes mange løsninger til overvejelse. Og skabt på en måde, der gør dem i stand til at blive bedømt som mulige svar.

At se på et problem fra mere end et perspektiv afslører altid indholdsrige resultater. Mange gange er vi ikke opmærksomme på de filtre, vi kan være belastet med, når vi skaber svar på problemer. På dette stadium vises mulighederne. Tricket er at genkende dem som muligheder. Flere perspektiver og teamwork er afgørende.

Designtænkning tyder på, at der opnås bedre svar, når 5 personer arbejder på et problem for en dag, fremfor end en person i fem dage. Designere har en fordel ved brugen af ​​2D og 3D værktøjer til at demonstrere løsninger og nye ideer – værktøjer, der næsten altid er langt mere effektive til at demonstrere, hvad der menes, end hvad ord gør.

3: FORFIN UDVALGTE RETNINGER

En håndfuld lovende resultater skal omfavnes og plejes. De skal gives en chance for at vokse og beskyttes mod onde idé-dræbere, som er de tidligere erfaringer. Selv de stærkeste nye ideer kan være skrøbelige i deres fødsel. Designtænkning gør det muligt at realisere deres potentiale, ved at skabe et miljø, der fremmer vækst og eksperimentering og fejltagelser, for at opnå de almindelige resultater. På dette stadium må mulighederne kombineres mange gange, og mindre ideer integreres i de valgte kombinationer, som så filtreres. Hvilket bringer os til fase 3.5.

3.5 GENTAG (OPTIONAL)

Designtænkning kan kræve gentagelse af trin 2 og 3, indtil de rigtige svar viser sig.

4: VÆLG VINDEREN, UDFØR

På dette tidspunkt er vejen til succes sikret. Det er på tide at engagere ressourcer for at nå de tidlige mål. Biproduktet af processen er ofte andre unikke ideer og strategier, der er i forlængelse til det oprindelige definerede mål. Prototyper af løsningerne skabes, og test bliver mere kritiske og intense. I slutningen af ​​fase 4 er problemet løst, eller muligheden helt afdækket.

Hvad er designtænkning?

På ​​det sidste har der været en del diskussioner om, hvad designtænkning er, og hvordan virksomheder kan udnytte det, som foreslået i introduktionen til denne artikel, er det ikke en ny eller ubevidst ide.

Fra Wikipedia: Herbert Simon, i “Sciences of the Artificial” (MIT Press, 1969) har defineret “design” som “transformation af eksisterende forhold, til foretrukne forhold” (s. 55). Designtænkning er altså altid forbundet med en forbedret fremtid. I modsætning til kritisk tænkning, som er en analyseproces og er forbundet med idéens “nedbrydning”, er designtænkning en kreativ proces baseret på ideernes opbygning. Der er ingen vurderinger i designtænkning. Dette eliminerer frygten for fiasko og tilskynder til maksimal input og deltagelse. Vilde ideer er velkomne, da disse ofte fører til de mest kreative løsninger. Alle er designere, og designtænkning er en metode til at anvende designmetoder til ethvert af livets situationer.

Simon fortsætter med at beskrive en syv trinsproces: Definer, Forskning, Idégenerering, Prototype, Vælg, Implementer, Lær.

Hvorvidt processen er skitseret i en syv, fire eller endog tre-trins proces, Se – Form – Byg, kommer alt fra det samme sted en gennemprøvet metode, som altid leverer. Og det er ligegyldigt, hvilken mulighed eller et problem der er lagt i den forreste ende af processen.

Slutresultatet af denne enkle, men meget effektive proces, kan være en bedre musefælde, symfoni eller kemisk rengørings-service. Forudsætningen i designtænkning, er en objektiv opfattelse og en omfavnelse af risiko og nye ideer.

Design afhænger stort set af begrænsninger

Når det er sagt, er oversigten ovenfor en struktur, og mens det kan virke kontra-intuitiv, kan strukturen være et af nøgleelementerne for at forbedre kreativiteten i problemløsning. Designlegenden Charles Eames sagde engang: “Design afhænger stort set af begrænsninger”. Dette er meget sandt; nogle gange skal du tegne kassen for at vide, hvad du skal bryde ud af. Nøglen er den måde der vurderes, hvorpå muligheder vælges, ideer raffineres og hvordan det udvalget udføres.

Designtænkning beskriver en gentagelig proces, der anvender unikke og kreative teknikker, der med garanti giver resultater – normalt resultater, der overstiger de oprindelige forventninger. Ekstraordinære resultater, der ligger langt over det forventede. Det er derfor at det sådan en attraktiv, dynamisk og vigtig metode for virksomheder at tage til sig.  

Kilde

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.