Bionedbrydelig Emballage

En gruppe designere fra Japan har designet en prototype, som helt ændrer den måde, vi beskæftiger os med produktemballage. Designgruppen AMAM kalder deres projekt Agar Plasticity, som undersøger brugen af ​​en substans af tang, kaldet agar, som en biologisk nedbrydelig erstatning for konventionel plastemballage. Gruppen konstaterede, at ved at koge visse typer alger ved at dehydrere suppen, er det muligt at skabe forskellige former og teksturer, som kunne erstatte plastfolie eller emballage i skum. For eksempel tager en frossen opløsning en blød, polstrende struktur, og når den komprimerer, danner den en plastisk film.

Agar anvendes traditionelt som et fortykningsmiddel til fødevarer og vegansk erstatning for gelatine, og eller forskellige anvendelser på hele det medicinske og videnskabelige område. Kilden til dette plastmateriale er ikke kun fuldstændig bæredygtig og biologisk nedbrydeligt, men når den nedbrydes i miljøet, kan den faktisk bidrage til at forbedre den omgivende jord, ved at øge dens egenskaber for optagelse af vand.
Dette prototypemateriale er så imponerende, det modtog Lexus Internationals fjerde årlige designkonkurrence med topprisen i 2016. Gruppens arbejde slog 1.232 deltagere fra hele verden og tre andre prototype-finalister.

 

Kilde

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.