Banebrydende Solcelle Materiale

Et nyt materiale til solceller er udviklet, der genererer næsten lige så meget strøm som thin-film solceller, men som er langt billigere at producere.

Forskningen, der udføres på Singapores Nanyang Technological University, skal gøre det muligt for fremtidige solpaneler, at være mere effektive, såvel som at være langt mere overkommelige i pris for forbrugere over hele verden.

Næste generationens solcelle er lavet af et hybridmateriale, der kombinerer organiske og ikke-organiske materialer og er cirka fem gange billigere end nuværende solceller. Dette er et resultat af en enklere fremstillingsproces. Basismaterialet er et mineral kaldet perovskit. Dette mineral er allerede kendt for at konvertere op til 15% af sollys til elektricitet (sammenlignet med den nuværende effektivitet for solceller). Forskere har nu fundet ud af, hvordan og dette åbner for nye applikationer i design.

I perovskit rejser elektroner genereret af indgående sollys relativt langt. Det betyder, at solceller kan være tykkere, så de kan absorbere mere lys og dermed generere mere elektricitet. Forskerne siger, at lette og fleksible solceller bygget på plastisk underlag og ved hjælp af den billige fremstillingsproces, er nu en meget reel mulighed. Endnu bedre, disse nye kraftværker holder solenergi effektivitet på niveauer, som industrien er vant til.

Denne viden giver kreative fagfolk ny frihed i design med solceller. Fleksible energigeneratorer kan bruges i bærbare tekstiler og buede paneler på façader, køretøjer og meget mere. En ekstra bonus for designet er, at fremstillingsprocessen tillader forskellige farver på gennemskinnelige underlag, især rød og gul. Snart kunne vi oplade vores smarte telefoner gennem farvestrålende højteknologiske jakker og bruge farvet solcelle glas i design.

Mere information om det nye solcelle materiale her.

Image: Nanyang Technological University

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.