Additive Manufacturing

Vejen mod individuel produktion

Udviklingen af ​​additiv fremstillingsprocesser i 1980’erne lagde grunden til den fjerde industrielle revolution.
Mens den første industrielle revolution henviser til overgangen fra manuel arbejdskraft til mekaniserede processer, der drives af vand og damp fra anden halvdel af det 18. århundrede. Herefter kom den anden industrielle revolution som byggede på masseproduktion af elektrisk drevne samlebånd. Det tredje store spring for industrielle processer var baseret på brugen af ​​informationsteknologier til at automatisere produktionen. Den intelligente organisation af decentraliserede produktionsenheder ved at forbinde information og produktionsteknologi i Internet of Things, IoT, vil danne grundlaget for den fjerde industrielle revolution. Set i lyset af den globale konkurrence, betragter eksperter denne udvikling som en stor mulighed for at løfte økonomien.

I fremtiden vil kunderne sandsynligvis kunne købe et produkt via en internettet, de får adgang til data for komponenterne og kan ændre, arkivere og overvåge status for en bestilling. Fremstillingsprocessen gennemføres via decentrale produktionsenheder, hvor den er mest effektiv med hensyn til kundens placering og brugen af ​​produktionsenhedernes kapacitet. I stedet for selve produkterne, sendes kun deres produktionsdata over hele kloden. Desuden kan disse data tilpasses individuelle krav, selv på avancerede stadier af produktionsprocessen. Disse digitale fabrikker vil ikke længere være placeret i fjernøsten. I stedet vil der være decentraliserede produktionsenheder beliggende regionalt nært, hvilket vil gøre det muligt at sælge til priser, der kan sammenlignes med masseproduktion.
Produkter, maskiner og transportkasser er forbundet med nettet via mikrochips. IoT vil muliggøre en selvstændig tilrettelæggelse af intelligente produktionsprocedurer, hvilket medfører en stigning i produktiviteten på op til 50 procent. Desuden vil besparelsen af ​​råmaterialeinformation i produktet øge genvindingsevnen og muliggøre lukkede materiale cyklusser. Eksperter forudsiger potentielle besparelser på energi og ressourcer på mellem 20 og 25 procent over mellemlangt sigt.

Additiv fremstillingsprocesser forventes at spille en afgørende rolle i forbindelse med den fjerde industrielle revolution. Disse teknologiers generative karakter, vil fuldstændig revolutionere det tidligere paradigme af konventionelle teknologier, som er baseret på fjernelse af materiale. Disse omfatter fræsning, boring eller drejning. Dette vil ikke blot spare ressourcer og forhindre produktionsaffald, men vil også gøre det muligt for produktdele med komplekse geometrier at umulige at efterligne ved hjælp af konventionelle metoder som støbeprocesser.

Med denne brochure beskriver Dr. Sascha Peters potentialet for additiv fremstilling til fremtiden for fremstillingsindustrien. Han viser eksempler, hvor 3D print og additivteknologi kan have en vej mod individuel produktion.

 

Link og Download PDF

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.