3D Print versus Sprøjtestøbning

På trods af fleksibiliteten i 3D print kan den stadig ikke konkurrere med konventionel sprøjtestøbning til fremstilling af store mængder plastikdele af høj styrke. Hewlett-Packard siger, at den nye print-teknologi vil ændre det.

HP at tage ordrer til systemer, der printer dele i en proces, det kalder Jet Fusion. Virksomheden vil begynde at sælge printere, som starter på $ 130.000 i oktober 2016. HP annoncerede også flere industrielle partnere, herunder BMW og Nike.
Jet Fusion er bedst sammenlignet med laser sintring, hvor en laser bruges til at opvarme granulater af polymerpulver og smelte dem for at printe objekter lag for lag. Lasersintring kan producere meget stærke dele, men det er relativt langsomt, fordi det afhænger af en punktlaser. Bortset fra prototyping er det primært  nyttigt til fremstilling af små mængder af komplicerede og ofte tilpassede dele.

HP siger, at deres teknologi er op til 10 gange hurtigere end lasersintring. For at opnå disse hastigheder har virksomheden udnyttet sin ekspertise inden for inkjetprint. I Jet Fusion-processen deponerer blækstrålehovedhoveder to forskellige blæk, et “fusionsmiddel” og et “detaljeringsmiddel” – skarpt og præcist på lejet af pulver. Fusionsmidlet absorberer varme, og detaljeringsmidlet blokerer det.
Når blækken er printet i henhold til digitale instruktioner, passerer en højintensitet lyskilde over hele trykfladen, opvarmer pulveret og smelter det, hvor smøremidlet er. Pulver, der behandles med detaljeringsmidlet, smelter ikke og kan genbruges.
Hele processen kan spare omkring halvdelen af ​​omkostningerne ved udskriftning af komponenter sammenlignet med eksisterende teknologier, sagde Alex Monino, direktør for markedsføring og salg til HPs 3D printvirksomhed, under en pre-lancering og briefing med journalister.

HP er ikke det første firma, der hævder, at dets print-teknologi kan konkurrere skarpt med sprøjtestøbning.
Carbon (tidligere Carbon3D) afslørede også en teknologi, der siger 10 gange så hurtigt som eksisterende tilgange. Carbon teknologi bruger også lys, men forskellen er i materialet. Dens printer bygger dele ud af en fotopolymer, et materiale, hvis egenskaber ændres, når det udsættes for lys. Virksomheden siger, at det har udviklet et nyt materiale, der bevarer sin styrke og holdbarhed meget bedre end andre fotopolymerer, som har tendens til at nedbrydes over tid.
I HP’s tilfælde er materialet en termoplast, den samme klasse, der anvendes til sprøjtestøbning og lasersintring. Terry Wohlers, en konsulent, der har observeret 3D print industrien i næsten tre årtier, fik et førstehåndsindtryk af HP’s teknologi og sagde, at han var “ret så imponeret” med styrken af ​​de producerede dele. Men det vil være svært at drage direkte sammenligninger mellem de dele, der er fremstillet af HP’s og Carbon’s tilgange, indtil der er flere kunder som bruger de to teknologier, siger han.

 

Kilde

 

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.