3D print med alger

Uanset om det er et alternativ til PET-flasker, fodtøj, blæk eller bio-brændstof, ser det ud som om alger er fremtiden!
I samarbejde med forskellige institutioner har Studio Klarenbeek & Dros skabt en måde at bruge stivelse fra alger som et filament til 3D-print, for at reproducere historisk glasprodukter.

Efter tre års forskning med Salga Seaweeds blev Danvos, Wageningen Universitet, Biobased Lab i Breda og andre institutioner, Studio Klarenbeek & Dros, bestående af Eric Klarenbeek og Maartje Dros, inviteret til at oprette et åbent forsknings- og produktionslaboratorium kaldet Algae Lab at Luma Foundation i Arles, Frankrig. De undersøger især algernes potentiale som alternativ til ikke-bionedbrydelig plast.

I øjeblikket er der megen udvikling på området for bioplast, som erstatter benzinbaseret plast. Kartoffelstivelse er en god kilde til at lave bioplast, men det er på bekostning af vores fødevarer og landjord. Nogle alger producerer stivelse uden at optage landjord. Derudover er de ikke en kilde til fødevarer for mennesker, og absorberer CO2, mens der vandet filtreres. Studio Klarenbeek & Dros har med Wageningen udviklet en vedvarende biopolymer, der indeholder både tang og kartoffelstivelse, hvilket reducerer mængden af ​​de nødvendige kartofler.

For at fremstille bioplast, forarbejdes og tørres lokalt fremskaffede alger, til at skabe et materiale, som kan bruges til 3D print.
Designerne 3D scannede historisk glas fra samlingen af ​​Musée Départemental i Arles. Herefter reproducerede de glassene med 3D printet alger dyrket i laboratoriet.

Formålet med projektet er at bevise, at alt fremstillet af plast også kan fremstilles af 3D-printet alge-polymer: fra shampooflasker til service og skraldespande. Studio Klarenbeek & Dros’ ambition er at levere fra alge laboratoriet, til alle hoteller, restauranter og cateringfirmaer i Arles med bordservice.

 

Kilde

Artikel og mere info

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.