23.8% fotovoltaisk effektivitet

Den tidligere rekord for konverteringseffektiviteten af ​​et krystallinsk siliciumbaseret solcelle-solcelle modul var 22,8% *4.
Panasonic har brudt rekorden for verdens højeste konverteringseffektivitet med et fuldt procentpoint. Panasonic havde annonceret en verdens højeste konverteringseffektivitet på 25,6% *4 i sine silicium heterojunktionsceller i april 2014. På dette tidspunkt har Panasonic verdensrekordene for konverteringseffektivitet for både krystallinske siliciumbaserede solceller og moduler.

Panasonic udviklede en unik silicium heterojunction struktur *5 sammensat af krystallinsk silicium substrat og amorfe silicium lag, og har kontinuerligt forbedret sit fotovoltaiske modul HITTM ved hjælp af silicium heterojunction siden begyndelsen af ​​kommerciel produktion. Denne nye rekord blev opnået ved videreudvikling af Panasonics proprietære heterojunktionsteknologi til højeffektive solceller og moduler, der vedtager en solcellerstruktur med tilbagekobling *6.

Panasonic vil fortsætte med at udvikle teknologiudvikling af sit fotovoltaiske modul HITTM, der har til formål at realisere højere effektivitet, højere pålidelighed og lavere omkostninger og vil arbejde for masseproduktion.

* HIT er et varemærke tilhørende Panasonic Group.

*1 Ifølge Panasonics undersøgelse pr. 18. februar 2016 for krystallinske siliciumfotovoltaiske moduler.
*2 Resultat af evalueringer ved National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST).
*4 SunPower (USA) November, 2015. Judged from the “Solar cell efficiency tables (version 47)” [Prog. Photovolt: Res. Appl. 2016; 24:3-11] *5 Teknologi til forbindelsesdannelse krævet til solceller, der dækker siliciumbasisoverfladen med et amorft siliciumlag. Denne teknologi har det centrale træk ved overlegen passivering for at kompensere for de mange fejl i siliciumbaseoverfladen.
*6 Teknologi til eliminering af skyggeforløb på forsiden af ​​elektroden med elektroderne på bagsiden af ​​solcellen, hvilket muliggør en mere effektiv udnyttelse af sollys.

 

Kilde

 

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.